keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Sisters and blisters 1/2

Vaikuttaisi kuluneen hieman... aikaa siitä kun viimeksi kirjoittelin tänne mun Dubai-kuulumisia. Nyt saatte kerralla sitten vähän enemmänkin. Syksyn seikkailuista tulossa pian, aloitan kertomalla Dubaihin paluuviikosta ja Uudenvuoden vietosta täällä Dubaissa! Joulukuussa vietin lähes kolme viikkoa Suomessa ihailemassa valtavia lumikinoksia ja kaunista talvisäätä. Kuume yritti pakottaa sängyn pohjalle osan reissua, mut eihän sitä nyt voinut jättää väliin perinteistä Joulupäivän kierrosta tai muutakaan oleellista...

Uudenvuodenaattoyönä laskeuduttiin Kati-siskon kanssa Dubaihin Ukraine International Airlinesin koneella. Lento sujui hyvin matkalukemiseksi ostamieni ihanien suomilehtien Kotivinkin, Kotilieden ja Kodon parissa. Taksi toi meidät hurjastellen kotiin nukkumaan, yllätyin miten ihana oli palata tänne; tuli ihan sellainen olo, että tuli takaisin kotiin!

Uni maittoi pitkään ja sitten olikin aika aloittaa Uuden Vuoden -valmistelut. Urheiltiin Lakesin omaan pikku Choitramiin ostamaan Tex Mex-herkkuja ja palattiin kotiin laittamaan paikat kuntoon. Illalla tytöt tulivat meille, syötiin ja juotiin lentokentältä ostetusta Finlandiasta tehtyjä drinkkejä ja kymmenen tienoilla valkoinen minibussi tuli meitä hakemaan! Bussi oli aikalailla samaa näköä, kuin ne, joilla Labour-Camppiläisiä, eli puutarhureita ja muita täkäläisia työmiehiä yleensä kuljetetaan, joten pikkuisen meinasi hävettää ajaa sellaisella baarin pihaan. Nöyryytyksestä selvittiin kuitenkin naurulla ja pienen jonotuksen jälkeen päästiin Barastiin sisään upeisiin Uuden Vuoden Bileisiin! Lipun hintaan sisältyi BBQ-lautanen, ranta ja baarin kaksi muuta kerrosta pursuilivat ihmisiä ja DJ tahditti juhlintaa live-saksofonistin ja "rumpalin" kera. Illan teemaväri oli valkoinen ja aika kivasti sitä näkyi ihmisten päällä. Barastin rannalta nähtiin ilotulituksia moneen suuntaan; hienoimmat olivat lähes suoraan vastarannalta näkyneet Atlantis-hotellin ilotulitukset, oikealla puolella räiskyivät Burj Al Arab- hotellin raketit. Näky oli kaunis, ilotulitus näytti niin harkitulta ja loppuun saakka hiotulta kokonaisuudelta!

Tiistaiaamulla rentouduttiin altaalla, reippailtiin Greens-nimisen Lakesin naapurissa olevan asuinalueen läpi Internet City-metroasemalle, ajeltiin metrolla Mall of the Emiratesiin ja katseltiin leffaa kotisohvalla. Hassua, miten uuden ihmisen kanssa kävellessä ja katsellessa tuttuja maisemia niistä löytää taas ihan uusia puolia. Ehkä niitä vain osaa katsoa eri näkökulmasta, vaikka sitten "turistin" näkökulmasta. Montaa asiaa on ruvennut pitämään täällä ihan itsestään selvyytenä. Puhuttiin juuri yhden täällä puolitoista vuotta asuneen ystäväni kanssa, että miten on olemassa käsite "Dubai-odotuksista". Dubaissa niin moni asia on "Maailman suurinta tai erikoisinta"; sellaista, mitä ei muualta löydä, niin sitten kaiken uudenkin kanssa odotukset ovat automaattisesti korkeat. Näköjään ihan hyvä aina välillä palata takaisin maan pinnalle ja löytää kaikesta arkipäiväisestä ja "pienestäkin"  (mikään täällä ei oikeasti ole pientä paitsi taksien alotusmaksut) iloa.

Keskiviikkoaamulla otettiin taksi The Palmin monorail-asemalle ja matkattiin monoraililla Atlantis-hotellille ja Aquaventura-vesipuistolle. Käveltiin rantatietä koko lenkki Atlantis-hotellin takaa ja löydettiin tiemme Atlantis-hotellin edustalla lepäävälle Nasimi-beachille. Rannan yhteydessä toimii iltaisin yökerho, jossa on lukuisia erilaisia istuskelualueita ulkosalla ja päivisin iso allas-osasto. Normaalisti tällaisille hienojen hotellien rannoille tulee maksaa ns. "beach-access" eli pääsymaksu, johon saattaa sisältyä myös hotellin uima-altaiden käyttöoikeus, mutta kukaan ei tullut meiltä mitään kyselemään, niin päästiin nauttimaan rannan lämmöstä ja maisemista ihan for free. Nasimi-beachiltä näkyi hienosti Dubai Marinan silhuetti! Palmilta jatkettiin matkaa lähelle Creekkiä ja Vanhaa Dubaita, jossa sijaitsevat Dubain suurimmat Soukit. Luulin pitkään, että "Souk" eli [suuk] tarkoittaa nimenomaan vain näitä Vanhan Kaupungin pikkuisia mauste-, kulta- ja kangasbasaareja, mutta myöhemmin illalla kun innoissani kerroin paikalliselle kaverilleni Sultanille olleemme Soukeilla hän naureskeli ja totesi että "Yeah..., in which one of those?" Hämmästyin tietysti että miten niin mikä niistä, kun niitähän on vain yksi...mutta selvisi että "souk" on arabiaa ja tarkoittaa "markettia" :D. Joita täällä siis tosiaan on muutama.  Soukeilta meidän matka jatkui Dubai Mallille, josta Sultanin kyydissä napattiin Baskin Robbinsin jäätelöt matkaan ja ajeltiin pimeällä rannalle ihailemaan valaistua Burj Al Arabbia. (Selvennökseksi vielä että Sultan ei tarkoita sulttaania, niin kuin voisi kuvitella, vaan se tosiaan on ihan pelkkä nimi..)

...Siskosten seikkailut jatkuu tekstissä "Sisters and blisters 2/2" 


Jospas tällä varastolla hetkisen taas pärjäisi... :P

Uudenvuoden kattaus

Mimmit valkoisissaan, ulkosalla kera drinkkien!

Barasti, matkalla alas beachille.

Happy New Year to one and all!!


Atlantis-hotellin ilotulitusshow

Timanttitornit ja Kati

Siskokset

Näkymä Al Rasin metroaseman edestä, taustalla Dubai Creek

Al Ras- metroaseman edestä, taustalla Burj Khalifa

Sekatavarakaupan ikkuna, matkalla Deira City Centerin Soukeille

Dubai Mall

Kati <3 ja Dubai Fountain

Atlantis-hotelli

Nasimi-beach ja Dubai Marinan silhuetti


Nasimi-beach

Burj Al Arab





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti